• اکتشاف آب زیرزمینی

    ژئوفیزیک آبهای زیرزمینی به روش مقاومت ویژه الکتریکی RS

  • نفت

  • معدن

  • گراویمتری CG-5

    کاربرد در اکتشاف کانی های فلزی سنگین و نفت و گاز

  • خورشید و زمین

  • ژئومغناطیس

وضعیت فوق‌العاده قزوین و تهران در برابر زلزله 5/7 ریشتری احتمالی

داده‌های به دست آمده از زلزله‌های مهم کشور در سال گذشته نشان می‌دهد که در سال گذشته تعداد 10 هزار و 790 زمین لرزه با بزرگی بیش از یک ریشتر رخ داد که از این تعداد ۲ هزار و ۵۶۸ زمین­ لرزه بالای ۲.۵ ریشتر و ۱۲۰ زمین­ لرزه بین ۴.۵ تا ۵ ریشتر بوده است.

طبق برآورد محققان پژوهشگاه مهندسی زلزله و زلزله شناسی، میانگین هر ماه یک زمین لرزه بالای 4.5 ریشتر رخ داده است. از این میان بیشترین زمین لرزه‌ها در آذر و دی ماه رخ داده که مربوط به بوشهر با بزرگی 2.6 تا 44 ریشتر و کرمان با بزرگی 2.5 تا 5 ریشتر بوده است.
بر اساس گزارش‌های منتشر شده از سوی مؤسسه ژئوفیزیک تعداد زمین لرزه‌های یکم فروردین تا 18 اسفند سال 95 تعداد 37 زمین لرزه بالای 4.5 ریشتر در ایران به وقوع پیوسته که زمین لرزه «زرند» کرمان در تاریخ 29 مهر تا نهم دی ماه بیشترین پس لرزه را داشته است. زرند 3 زمین لرزه با بزرگی بیش از 4 ریشتر را در یک سال گذشته تجربه کرده و تعداد زلزله‌های کوچک ثبت شده در این بازه زمانی بیش از 50 بارثبتشده است.
نخستین زلزله سال 96 نیز هفته گذشته با بزرگی بیش از 6 ریشتر در خراسان رضوی ثبت شد. زمین لرزه‌ای با قدرت 6 ریشتر و در عمق 10 کیلومتری زمین برخی از شهرهای استان خراسان رضوی را لرزاند و بار دیگر زنگ خطر قریب الوقوع بودن زلزله در ایران را به صدا درآورد. دکتر بهرام عکاشه پدر زلزله شناسی ایران می‌گوید: منطقه ایران قطعه کوچکی از منطقه زلزله خیز آلپ در اروپا و هیمالیا در آسیا است و ایران یک تکه از این کمربندی فعال زلزله خیز است.گزارش‌های پژوهشگاه زلزله نشان می‌دهد، هر 10 سال 2 زلزله بین 7 تا 7.9 در کشور رخ می‌دهد. دکتر عکاشه رئیس سابق مؤسسه ژئوفیزیک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با تأکید بر زلزله خیز بودن ایران به خبرنگار ما می‌گوید: کوه‌های البرز از منطقه تبریز تا منطقه مشهد فوق‌العاده زلزله خیز‌اند و استعداد زلزله تا 7.5 ریشتر را دارند. رشته زلزله خیز زاگرس نیز از کرمانشاه شروع می‌شود و تا بندرعباس ادامه دارد. این رشته شامل مناطق بختیاری، خوزستان، بندرعباس و بوشهر است ولی زلزله خیزی آن به قدرت منطقه البرز نیست.رشته زلزله خیز در شرق کشور که در امتداد شمال و جنوب کشور است از چابهار تا منطقه مشهد کشیده می‌شود.
 به گفته او، عوامل به وجود آورنده رشته‌های زلزله خیز در ایران متفاوت از هم است؛ زلزله خیزی شرق کشور حاصل حرکت شبه قاره هند به سمت شمال کوه‌های هیمالیا است که زلزله خیزی منطقه افغانستان و شرق ایران را به وجود می‌آورد در حالی که عامل زلزله خیزی منطقه فارس و زاگرس حرکت شبه جزیره عربستان است. هرچند عربستان زلزله خیز نیست ولی منطقه جنوب ایران زلزله خیز است بنابراین عامل به وجود آورنده نوار زلزله خیز زاگرس که از کرمانشاه تا بندرعباس امتداد دارد باز شدن دریایی است که شبه جزیره عربستان را به سمت شمال شرق حرکت می‌دهد و موجب به وجود آمدن کوه‌های بختیاری، فارس و منطقه زلزله خیز شیراز می‌شود.
رئیس سابق مؤسسه ژئوفیزیک با اشاره به اینکه سلسله جبال البرز فوق‌العاده زلزله خیز است می‌گوید: رشته کوه‌های البرز که به شکل U باز شده است شاخه غربی آن حاصل حرکت خوزستان به سمت شمال است و قسمت شرقی کوه‌های البرز حاصل فشاری است که شبه قاره هند به سمت شرق ایران وارد می‌کند از این‌رو سلسله جبال البرز پتانسیل تا 7.5 ریشتر زلزله را دارند همین عامل موجب شده شهرهایی مثل تهران و قزوین فوق‌العاده زلزله خیز باشند.
او به این پرسش مبنی بر اینکه آیا تهران در برابر مقیاس 7 ریشتری زلزله مقاومت دارد یا خیر پاسخ می‌دهد: نگاهی به تاریخ نشان می‌دهد تهران حداقل 8 بار لرزیده و هر بار نابوده شده است. در ریتم این وقایع یک بازه زمانی 200 ساله به چشم می‌خورد. آخرین زلزله در منطقه شرق تهران حدود 180 سال پیش رخ داد این بدان معنا نیست که 20 سال دیگر زلزله بزرگ تهران را می‌لرزاند اما ریتم 200 ساله در زلزله‌های تهران وجود داشته است.دکتر عکاشه، آذربایجان شرقی و غربی را مهم‌ترین استان‌های در معرض نابودی بر اثر زلزله عنوان می‌کند و می‌گوید: در این استان‌ها حدود 7 تا 8 میلیون جمعیت زندگی می‌کنند و همه در معرض خطر زلزله‌اند. تبریز بارها شاهد زمین لرزه بوده اما زمین لرزه سال 1830 این شهر را بکلی نابود کرد، علاوه بر این دو استان خطر وقوع زلزله در منطقه البرز مرکزی که در جنوب آن تهران قرار دارد بسیار جدی است. او درباره اینکه روزانه چه تعداد زمین لرزه در کشور رخ می‌دهد هم اظهار می‌کند که هر روز زلزله 1 الی 2 ریشتری در کشور اتفاق می‌افتد اما مردم احساس نمی‌کنند. دستگاه‌های زلزله نگاری در کشور زلزله بالای 3 ریشتر را ثبت می‌کنند در حالی که هر لحظه زلزله نیم ریشتری در کشور رخ می‌دهد.
گفتنی است، در حال حاضر 18 شبکه فرعی و یک شبکه کشوری با 100 پایگاه ثبت زمین لرزه در کشور وجود دارد که در تمام استان‌ها مستقر بوده که در چند دقیقه محل و بزرگی زلزله را ثبت می‌کنند./روزنامه ایران

 

 

 

 

 

.اکتشاف ژئوفیزیک ، دستگاه ژئوفیزیکی ، خرید و فروش معدن، معرفی دستگاه و تجهیزات ژئوفیزیک، ژئوفیزیک آب زیرزمینی، ژئوفیزیک معدن ، ژئوفیزیک نفت ، تجهیزات ژئوفیزیک ، ژئوفیزیک زمینی ، فروش معدن، ژئوفیزیکهوایی ، ژئوفیزیک دریایی ، اکتشاف ژئوفیزیکی معدن، ژئوفیزیک آبیابی ، اکتشاف آب زیرزمینی ، اکتشاف آبهای زیرزمینی ، ژئوفیزیک اکتشافی نفت ، ژئوفیزیک اکتشافی معدن ، ژئوفیزیک اکتشافی آب ، اکتشاف معدن ، اکتشاف نفت ، اکتشاف نفت و گاز ، اکتشاف آبهای زیرزمینی ، اکتشاف ژئوفیزیکی آب ، اکتشاف ژئوفیزیک نفت ، تعیین محل حفر چاه ، ژئوفیزیک مهندسی ، مهندسی ژئوفیزیک ، اکتشاف ژئوفیزیکی سرب ، ژئوفیزیک چاه آب ، اکتشاف ژئوفیزیکی آهن ، اکتشاف ژئوفیزیکی مس ، دستگاه ژئوفیزیکی ، ژئوفیزیک آبهای زیرزمینی ، اکتشاف ژئوفیزیکی آب زیرزمینی، ژئوفیزیک چاه آب زیرزمینی، آب زیرزمینی ، دستگاه ژئوفیزیک ، آبیابی ژئوفیزیک ، آبیابی ژئوفیزیکی ، اکتشاف ژئوفیزیک ، ژئوفیزیک چاه ، ژئوفیزیک آبیابی ، اکتشاف ، ژئوفیزیک ، ژئوفیزیکی ، تجهیزات ژئوفیزیک ، آبیابی ، آب یابی ، آبهای زیرزمینی ، هیدروژئوفیزیک ، معدن ، معادن ، نفت ، اکتشافات نفت، اکتشاف معدن، ژئوترمال، آبگرم، زمین گرمایی ، اکتشاف معدن آهن ، اکتشاف معدن سرب ، اکتشاف معدن روی ، اکتشاف معدن مس ، اکتشاف معدن منگنز ، تجهیزات ، دستگاه ، دستگاه ژئوفیزیک ، دستگاه ژئوالکتریک ، نرم افزار ژئوفیزیک ، ژئوفیزیک ، زلزله شناسی ، لرزه نگاری ، لرزه نگاری انکساری ، لرزه نگاری انعکاسی ، ژئوالکتریک ، قطبش القایی ، مقاومت ویژه الکتریکی ، مغناطیس سنجی ، الکترومغناطیس ، مگنتوتلوریک ، تلوریک ، مگنتومتر ، گرانی سنجی ، ژئورادار ، گراویمتری ، چاه پیمایی ، حفاری چاه ، شرکت حفاری ، چاه پیمایی ، چاه نگاری ، زمین شناسی، معدن ید، ید، معادن ید.

معرفی تجهیزات ژئوفیزیکی

water drop

water